Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’ndeki illerde yaşayanlar dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve…

Ege Bölgesi’ne hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde hafif sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu, öğleden sonra bölgenin kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgârın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 18°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 19°C
Parçalı bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 16°C
Parçalı bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Kıyı Ege ile Antalya ve Kırklareli çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.