Gündem

Ege Bölgesinde yaşayanlar için peş peşe uyarılar geldi! Herkes tedbir alsın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafındna çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeyinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada yağışların Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği vurgulanarak bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı beklendiği bildirildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığı hakkında yapılan açıklamada “Marmara ile Ege’de 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi ve rüzgarın genellikle güneyli, Trakya’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadaki uyarılar şöyle oldu:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ İÇİN UYARI

Ege Bölgesi için hava durumu ise şöyle:

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 18°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MANİSA °C, 20°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı