GündemKütahya HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’nde kar yağışı! O iller beyaza büründü

Ege Bölgesi’nde Kütahya ve Uşak’ta yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Kütahya’nın Simav ilçesine mevsimin ilk karı düştü. Mevsimin ilk karının düştüğü Simav’da hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü.

Sabaha karşı başlayan kar yağışı ile ilçenin 1450 rakımlı Gölcük Yaylası ile 1250 rakımlı Simav Dağı ve 1700 rakımlı Akdağ Dağı beyaza büründü. İlçe merkezinde ise gece yarısı başlayıp, sabah saatlerine kadar süren yağmur etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının yarın Simav’da etkili olması bekleniyor. Kar yağışı kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olan bölge halkını sevindirdi.

UŞAK’TA KAR YAĞIŞI

Uşak’ta yüksek kesimlere yılın ilk karı yağdı. Kenti çevreleyen dağlarda bulunan köylerde gün içinde kar sevinci yaşandı. Banaz ilçesinde güne beyaz örtüyle başlayan Karaköseler ve Balcıdamı köylerinde yaşayan vatandaşlar karın keyfini çıkardı.

Yüksek kesimlerde yer yer 15 santimetreyi bulan kar kalınlığı çiftçileri de sevindirirken kar yağışının etkili olduğu bölgelerde güzel görüntüler oluştu.