İzmir Haberleri

Ege Bölgesi’nde en ucuz benzin sadece o ilde satılıyor; LPG ve motorin fiyatları da diğer illerden daha uygun…

Bir süredir yaşanan resesyon endişelerinin baskıladığı brent tipi petrolün varil fiyatlarında yaşanan düşüşler, sürücülerin cebine indirim olarak yansımaya başladı. Özellikle brent tipi petrolün varil fiyatının geçtiğimiz haftalarda 100 doların altından işlem görmeye başlaması, benzin fiyatlarının bir kez daha indirim ile buluşmasını sağladı. Bu hafta gelen son indirimin ardından ise, Ege Bölgesi’nde satılan en ucuz akaryakıt fiyatının hangi ilde olduğu ortaya çıktı.

EGE’NİN EN UCUZ BENZİNİ, MOTORİNİ VE LPG’Sİ İZMİR’DE

Türkiye’de akaryakıt fiyatları lojistik nedeniyle konumdan etkileniyor. Dolayısıyla her il birbiriyle aynı fiyattan akaryakıt alamıyor. Gelen son indirimlerin ardından Ege Bölgesi’nin en uygun akaryakıtını kullanan ili İzmir oluyor. Bugün İzmir’de benzinin litresi, 22 lira 36 kuruş iken, motorinin litresi 24 lira 64 kuruş; LPG’nin litresi ise 10 lira 73 kuruştan pompaya yansımış bulunuyor. Öte yandan sektör kaynakları, brent tipi petrolün varil fiyatının bu hafta da düşmesi halinde haftaya benzinde bir indirim daha bekliyor.

İŞTE İL İL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

Akaryakıt fiyatlarında ani yaşanan değişmeler, özellikle son dönemlerde sürücülerin akaryakıt fiyatlarını günlük olarak takip etmesini zorunlu hale getirdi. Gelen son indirimlerin ardından benzin tüm illerde 23 TL’nin altını yeniden gerilerken; gelen son fiyat güncellemesiyle birlikte motorin ise, 25 TL’nin altına indi. Tüm bu indirimler Ege Bölgesi’ndeki sürücülerin cebine de yansıdı. İşte Aydın, Çanakkale, Denizli ve Muğla illerinde 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü benzin, motorin ve LPG fiyatı:

  • AYDIN

Benzin: 22,44 TL/LT

Motorin: 24,69 TL/LT

LPG: 10,8 TL/LT

  • ÇANAKKALE

Benzin: 22,47 TL/LT

Motorin: 24,74 TL/LT

LPG: 10,85 TL/LT

  • DENİZLİ

Benzin: 22,45 TL/LT

Motorin: 24,71 TL/LT

LPG: 10,76 TL/LT

  • MUĞLA

Benzin: 22,47 TL/LT

Motorin:24,76 TL/LT

LPG:10,85 TL/LT