Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi dikkat: Uyarı yapıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Ocak hava durumu rapor yayımlandı. Gün içinde planı olan vatandaşlar ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Akdeniz, Güney Ege ile Marmara’nın kuzey ve batısında kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğusunda yer yer şiddetli olacağı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, güney kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney kesimlerinde kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

DENİZLİ °C, 10°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 13°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 8°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar Mevkiinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile gece saatlerinden itibaren Trakya’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Akdeniz, Güney Ege ile Marmara’nın kuzey ve batısında kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğusunda yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.