Ege HaberleriGündem

Ege Bölgesi dikkat: Saat verildi! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ege’ye uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, Ege Denizi’nde fırtına etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, fırtınanın bu akşam saatlerinden itibaren başlayıp, cumartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ege Denizi’nde beklenen fırtınaya karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji, Ege Denizi’nde bu akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olacağını bildirdi. Fırtınanın cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Buna göre, yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji verilerine göre, “Rüzgarın, bugün (Perşembe) akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege’nin kuzeyinde zamanla Kuzey Ege genelinde, yarın (Cuma) akşam saatlerinde Güney Ege’nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (18.03.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Deniz ulaşımında aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.