Gündem

Ege Bölgesi dikkat! Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde Muğla’nın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yağışların bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Ege Bölgesi geneli parçalı çok bulutlu, kuzeyi aralıklı yağmurlu olarak geçecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısı ile Muğla, Antalya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli, Erzincan ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

AYDIN °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı