Gündem

Ege Bölgesi dikkat: Meteoroloji uyardı! İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 16 Mart hava durumu verileri yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Buna göre yağışların gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan yağışlar, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Adana’nın kuzey, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden sel, su basını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarında gök gürültülü sağanak, zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney ve İç Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Adana’nın kuzey, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı beklenmektedir.