Ege HaberleriGündemMuğla HaberleriYerel Haberler

Ege Bölgesi dikkat: Bakan Koca’dan Bodrum mutasyonu açıklaması!

Pandemi nedeniyle 29 Nisan tarihinde tam kapanma uygulanmaya başlandı. Tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya geçmeden önce Muğla Bodrum’a akın edildi. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan akının Bodrum mutasyonuna neden olup olmayacağı ile ilgili olarak, “Bunun bir mutasyona sebep olabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında Türkiye’de tam kapanma uygulamasına geçildi. Bayram sonrasına kadar sürecek kısıtlama ile ilgili olarak Bakan Koca, Hürriyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Tam kapanma öncesi bir çok ilden Bodrum’a yaşanan göçe de değinen Bakan Koca, “Bunun bir mutasyona sebep olabileceğini düşünmüyorum ama vaka artış riski taşıdığını söyleyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

Şehirlerarası yoğun çıkışın olumlu bir durum olmadığını söyleyen Bakan Koca, “Gidilen yerde kalabalık ortamların oluşması, bir risk taşıyor. O nedenle vatandaşlarımızın gittikleri ortamda birbiriyle teması olabildiğince önleyen bir davranış içinde olmaları gerekiyor. Bu hareketliliğin bir risk taşıdığını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Haziran sonunda 40 yaş üstü aşılanacak

Haziran sonunda 40 yaş üstünün aşılanmasında kararlı olduklarını söyleyen Bakan Koca şöyle dedi:

“Yaz dönemi bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Vaka sayılarının bayram sonrası belli bir düzeye doğru iniş göstermesi ve bunun devamında kontrollü bir geçiş dönemiyle sürdürülmesi ve Haziran sonunda 40 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılamasını sağlamakta kararlıyız. Devamında 18 yaş üstünü aşılamayı sağlayabilirsek, yaz döneminin daha kontrollü geçeceğine inanıyorum.”