Ege HaberleriManşetYerel Haberler

Ege Bölgesi dikkat: 13 Nisan’a kadar devam edecek!

Ege Bölgesi’nde yaşayan herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamada Ege Bölgesi’ne uyarıda bulunuldu. MGM sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 13.04.2021 Salı günü sabahına kadar Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yaşanacak zirai don yüzünden üreticilerden ve vatandaşlardan tedbirli olmasını istedi.

MGM bugün resmi sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin uyarılarda bulundu. Kurum tarafından yapılan uyarılarda zirai don riskinin yanı sıra kuvvetli rüzgar beklendiği duyuruldu.

MGM açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

13.04.2021 Salı günü sabahına kadar Trakya Kesimi, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta üreticiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Rüzgarın; İç Ege ile İç Anadolu’nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyinde kuzeyli yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden,

ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.