Yerel Haberler

Efes Selçuk’ta kitap okuma grupları kuruldu

Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde okuma grupları kuruldu. Okuma gruplarının tanışma toplantısında SEGEM- DER Başkanı Psikolog Birgül Gönül ile bir araya gelen yetişkinler ve çocuklar okuyacakları kitapları birlikte seçtiler. Okuma gruplarının tanışma toplantıları renkli ve sıcak bir hava içerisinde geçti. Yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı oluşturulan Artemis ve Tırtıl Okuma Gruplarının üyeleri hem kitap okuyacak; hem de okudukları kitap üzerine düzenlenen söyleşilerde bir araya gelecekler. Etkinlik ile çocukların kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazanması hedeflenirken; aynı zamanda yetişkinlerin de daha çok kitap okuması amaçlanıyor.

25 çocuk ve 32 yetişkinden oluşan okuma grupları üyeleri, oy birliğiyle belirlenen kitapları okuduktan sonra SEGEM- DER Başkanı Psikolog Birgül Gönül moderatörlüğünde düzenlenecek olan söyleşilerde okudukları kitap üzerine fikirlerini paylaşacaklar. Kadınların yakın ilgi gösterdiği Artemis Okuma Grubu’nun ilk kitabı, grup üyelerinin ortak seçimleriyle belirlenen “Kadından Kentler” oldu. Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından biri olan Murathan Mungan’ın kitabı olan “Kadından Kentler” de yazar, 16 farklı şehirde yaşayan 16 farklı kadının hikayesini, kendine has üslubu ile anlatıyor. Murathan Mungan’ın büyük ilgi gören kitabı üzerine 5 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’te Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşecek söyleşide kitapsever yetişkinler bir araya gelerek; düşüncelerini paylaşacaklar.

TIRTILLAR KİTAP KURDU OLACAKLAR

Kendi arasında farklı yaş gruplarındaki çocuklardan oluşan Tırtıl Okuma Grubu ise Susanna Tamaro’nun “Kitaplardan Korkan Çocuk” adlı kitabını okuyacak. Kitap okumayı sevmediği gibi bundan kaçınan küçük bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı kitabı okuyan çocuklar, 10 Şubat Pazartesi günü saat 16.00’da Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşecek söyleşide kitap üzerine düşüncelerini paylaşacaklar.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kurulan Artemis ve Tırtıl Okuma Grupları her ay farklı bir kitap seçerek; kitapların zengin dünyasında yolculuk yapmaya devam edecek. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, bu yolculuğa katılmak isteyen her yaştan kitapseveri, kitapların renkli dünyasına davet ediyor.

Bir yanıt yazın