EkonomiGündem

e-Devlet’ten başvuru yapanın hesabına para geçecek: Duyuru yapıldı!

Devlet tarafından yapılan ödemeler hak sahipleri tarafından merakla araştırılıyor. Bunlarda biri de evde bakım maaşı oldu. Evinde, yaşlı, yardıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde ödeme yapılıyor. Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırıldığı bilinen evde bakım aylığı e-Devlet ve SMS ile sorgulanabiliyor.

Bakan Yanık “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 564 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Yüzlerce vatandaşa evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Her ay belirli tarihlerde yapılan ödemelerin yapılıp yapılmadığı merakediliyor. Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “ “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.