Ekonomi

e-Devletten anında başvuru ile vatandaşlara 1000 TL nakit veriliyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüs salgınından dolayı pandemi sosyal destek paketi devreye alındı. Bu paket kapsamında birinci ve ikinci faz ödemeleri daha önceden sosyal destek almış olan vatandaşlara verilirken üçüncü faz ise başvuru odaklı oldu.

Şartları sağlayan ve e-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 100 lira ödeme yapılıyor. Bu ödeme corona virüs salgınında ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara yapılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bazı şartlar belirlendi ve bu şartlara haiz olmayan vatandaşlar başvuruları değerlendirme aşamasında olumsuz olarak değerlendirilecektir. Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanların başvurularının kabul edilmeyeceği ve 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçilerinin, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurların başvuruları olumsuz değerlendirilecektir.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar ve İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen pandemi yardımından yararlanamayacaklardır.

HAFTA İÇİ BAŞVURU GÜNLERİ

Başvurular ise hafta içi T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılıyor ve hafta sonu herkes tarafından başvuru yapılabiliyor. Bu doğrultuda başvurular hafta içi şu günlerde yapılabilecektir:

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

BAŞVURU VE SORGULAMA

Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilir eğer başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

Başvuru ve sorgulama için TIKLAYIN.