EğitimEkonomiManşet

e-Devlet’te gözüküyor mu? KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili yeni açıklama yapıldı!

Binlerce vatandaş KYK borç faizleri ile ilgili yeni gelişmeleri merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konu ile ilgili açıklamada bulundu.

KYK kredi geri ödemeleri ile ilgili olarak binlerce vatandaş yeni gelişmeleri bekliyor. Konu ile ilgili Bakan Kasapoğlu açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Öğrenim kredilerindeki geri ödemenin ilave tutarının kaldırılacağı müjdesini vermişti. Tamamen değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu neyse ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimizi bu düzenleme ile birlikte aldıklarının üzerinde bir tutar ödemeyecekler. Bu çalışmadan düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. ”

e-Devlet’te gözüküyor mu?

An itibarıyla da e-devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler. Kredi ve burslarla ilgili süreci başlattık. Yoğun talep aldık. Talep değerlendirme süreci başlamış oldu. Dijital ortamlarda objektif kriterlerle bu süreci hızlı şekilde yönetiyoruz.