e-Devlet üzerinden yapılacak! İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, sendika, mesleki yeterlilik…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından e-Devlet üzerinden yapılacak işlemlere dair bilgilendirmede bulundu. Oktay tarafından yapılan açıklamada, iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, sendika, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin e-devlet üzerinden sunulmasının planlandığı ifade edildi.

Dijitalleşme çağı ile beraber gerek kamu, gerek özel işlemlerin hepsi internet sistemleri üzerinden yapılmaya başlandı. Bu kapsamda e-Devlet sistemleri uygulamasına her geçen gün yeni özellikler eklenerek geliştirilmeye devam ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından e-Devlet üzerinden yapılacak işlemlere dair bilgilendirmede bulundu.

Bütünleşik bir yapıda sunulacak

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir bilgilendirmede bulunan Oktay, “Çalışma Hayatım” bütünleşik hizmeti ile vatandaşların iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, sendika, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik bir yapıda sunulması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Sendika işlemleri de e-Devlet üzerinden

Açıklamalarında sendika üyelik ve istifa işlemlerinin E-Devlete entegre edilmesi için çalışma yapılacağını bildiren Oktay, şu anda e- Devlet memurlarının sendikalara üyelik ve ayrılış işlemleri 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun ilgili hükümlerine göre fiziki ortamda yapıldığını dile getirdi.

Exit mobile version