Gündem

e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu başladı. İlk olarak PTT'nin sitesinde açılan başvuru ekranı yoğun talep nedeniyle e-Devlet sistemi üzerine taşındı. Peki, e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de koronavirüs önlemeleri her geçen gün daha da artırılıyor. T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışmayla vatandaşlara e-Devlet üzerinden yapılan başvuru ile ücretsiz maske temin edilecek. Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor. 20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, ücretsiz maske hizmetinden yararlanamıyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yukarıdaki bağlantı ile ulaşabileceğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. “Aile Bireyi Ekle” butonu ile Ailenizdeki 20-65 yaş aralığındaki diğer bireyleri de başvurunuza ekleyebilirsiniz.

Güvenlik sorusunu cevaplamakta sıkıntı çekerseniz, kutunun yanındaki dönen oklar işaretine tıklayarak yeni bir güvenlik sorusu gelmesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak “Maske Siparişi Ver” düğmesine tıklyıp başvurunuzu sonlandırmadan önce hemen bu düğmenin üzerindeki metnin solunda yer alan küçük kutuya tıklamayı unutmayın. Bu kutuya tıklayarak verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onaylamış oluyorsunuz.

HER VATANDAŞA 1 PAKET (5 ADET) MASKE

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Öte yandan maskelerin PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacağı da sitede yer alan bilgiler arasında.

20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar ise sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan dolayı, ücretsiz maske hizmetinden yararlanamıyor. Yoğun talep üzerine sitede yoğunluk yaşanıyor.

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE TEMİNİ

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda e-Devlet üzerinden vatandaşlara ücretsiz olarak maske temini sağlanacak.

ePttAVM internet sitesinde yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.