Ekonomi

e-Devlet üzerinden başvuran annelere aylık ödeme yapılıyor!

Annelerin çocuk sahibi olduktan sonra da iş yaşamına devam edebilmesi için devlet tarafından projeler yürütülüyor. Bu kapsamda çalışan annelere destek ödemesi yapılıyor. Ödemelerden faydalanmak isteyenlerin e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, kimler başvuruda bulunabilir? İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi “ annelerin istihdamın içerisinde yer almasına yardım ediyor. Projeye başvuran anneler 100 Avro (Euro) ödemelerden faydalanabiliyorlar. Proje Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından destekleniyor. Projeye başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, başvuru şartları değildir?

Başvuru şartları:

Destekten, 0-60 ay arasında çocuğu bulunan annelerden, 4/a’lı sigortalı olarak çalışanlar yararlanabilecek.

Kreş, anaokulu veya gündüz bakımevlerine banka kanalıyla ödeme yaptıklarına dair dekontları SGK’ya sunmaları sonrası, yapılacak kontroller neticesinde SGK tarafından ödemeler annelerin banka hesaplarına yapılacak.

Destekten yararlanabilmek için annelerin çocuklarını MEB veya ASPB’ye bağlı kreş, anaokulu ve gündüz bakım evlerinden birine, düzenli ve tam süreli olarak gidiyor olması gerekiyor.

Dolayısıyla haftanın bazı günleri, sabahtan öğleye kadar veya düzensiz şekilde bu kreş veya ana okullarına giden çocuklar için değil, tam süreli, haftanın bütün günlerinde kreş, anaokulu veya gündüz bakım evlerine giden çocuklar için destek sağlanacak.

Ayrıca suistimallere karşı çocukların kreşe devam edip etmedikleri denetimlerle kontrol edilecek.

DESTEK DETAYLARI

Çocuğunu kreşe gönderen çalışan annelere aylık 100 euro destek sağlanacak. Bu destekler için ön kayıtlar başladı. Anneler destekten en fazla 24 ay yararlanabilecek.

Destekten yararlanacak annelerin; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Elazığ, Malatya illerinden birisinde ikamet etmeleri gerekiyor.Bu destek için anneler http://www.sgkkurumsalcocukbakimi.org web adresi üzerinden yapacak. Ayrıca ön kayıt yapılması gerekiyor ve başvuru için e-Devlet üzerinden erişim sağlanacak.

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ.