Gündem

Durum çok vahim: Vaka sayısı 300-350 bin arası! 10 gün sonra…

Türkiye’de vaka sayısı artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte vaka sayısı rekor kırdı. 3 Nisan’da açıklanan koronavirüs tablosunda 186 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 44 bin 756 oldu. Öte yandan uzmanlar vaka sayısının asemtomatik ve tespit edilemeyen hastalarla birlikle 300-350 bin arasında olduğunu belirtti.

30 Mart’ta, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana ilk kez vaka sayısı 37 bini aşmış oldu. 3 Nisan’da açıklanan koronavirüs tablosunda 186 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 44 bin 756 oldu.

VAKANIN EN ÇOK ARTTIĞI İLLER

27 Mart-2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının açıklandığı haritada en çok vaka görülen iller Samsun, İstanbul, Yalova, Çanakkale ve Kırklareli; en az vaka görülen iller ise Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Van ve Bitlis oldu.

‘VAKA SAYISI 300-350 BİN ARASINDA’

Uzmanlar, Türkiye’deki vaka artışlarını değerlendirdi. Milliyet’ten Hüseyin Özdemir’in haberine göre, İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Temur, vaka sayısının asemptomatik ve tespit edilemeyen hastalarla birlikte 300-350 bin arasında olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

10 GÜN SONRAYA İŞARET ETTİ

Ülke olarak pandeminin en büyük vaka krizini yaşadığımızı belirten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, son bir haftalık tablonun 10 gün sonra tam olarak ortaya çıkacağını ve bugünden daha çok kötü bir tabloyu göreceğimizi açıkladı.