GündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü Uyardı! Mu Mutasyonu Nedir?

Koronavirüs salgınından sonra ortaya çıkan Mu virüsü dünyada korkuya sebep oldu. İlk olarak Kolombiya’da ortaya çıkan Mu virüsü şimdi de  Japonya’da ilk kez görüldü. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada aşılara karşı dirençli olabileceği endişesiyle “izlenmesi gereken” mutasyon olarak tanımlanmaya başladı. “B.1.621″olarak da bilinen virüse havaalanlarındaki karantina merkezlerinde pozitif sonuç veren 2 yolcuda rastlandığı açıklandı.

Japon Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada pozitif vakaların genetik incelenmelerinin yapıldığı ve Mu mutasyonun tespit edildiği açıklandı. Haziran aylarında Birleşik Arap Emirliklerinde, Temmuz başında İngiltere’de MU mutasyonuna sahip olan 40 ve 50 yaşlarında iki kadın tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü Uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü yeni mutasyona karşı uyardı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada aşılara karşı dirençli olabileceği endişesiyle “izlenmesi gereken” mutasyon olarak tanımlanmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü mutasyonun dünya üzerindeki yaygınlığını şu an yüzde 0.1 olarak açıkladı. Henüz mutasyonun yüzde 0.1 seviyelerinde olmasına rağmen bulaşma hızı bilim dünyasınca yakından takip ediliyor. Şu an dünya üzerindeki vakaların yüzde 39’luk kısmı Kolombiya’da bulunuyor. Ekvador’daki vaka sayısı ise yüzde 13 olarak açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs geçirdiği mutasyonla bilim dünyasını zora sokmaya devam ediyor. Alfa, Beta, Gamma ve Delta mutasyonları daha önce  Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişe mutasyonları” sınıfına dahil etmişti. “Mu mutasyonu” ise an itibariyle takip edilmesi gereken “ilgi mutasyonları” arasında yer alıyor.