EkonomiGündem

Dünya Sağlık Örgütü Uyardı! Koronavirüs Kaynaklı Ölümler Artabilir

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Endişe verici o açıklama Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) geldi. Koronavirüs durumunu “çok endişe verici” olarak tanımladı.

Delta Varyantı Avrupa ve Orta Asya’da Etkinliğini Hızla Sürdürüyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “çok endişe verici” olarak tanımladı. DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Henri Kluge, dünyada ve Avrupa’da salgının gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kluge,”Avrupa bölgesinin 53 ülkesindeki mevcut bulaşma oranı çok endişe verici. Koronavirüs vakaları bir kez daha rekor seviyelere yaklaşıyor. Daha bulaşıcı olan Delta varyantı Avrupa ve Orta Asya’da bulaşmaya hakim olmaya devam ediyor’’ açıklamasında bulundu” ifadelerini kullandı.

Şubat Ayına Kadar Yarım Milyon İnsan Hayatını Kaybedebilir

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan endişe verici açıklamada, Koronavirüsün Şubat ayına kadar Avrupa kıtasında yarım milyon kişinin ölümüne yol açabileceğini açıklandı. DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Henri Kluge, salgının Avrupa çok fazla ilerlediğini belirtti. Koronavirüse bağlı yoğun bakımlara yatışların bir haftada iki kattan daha fazla arttığını açıkladı.

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Henri Kluge, “Bu yörüngede kalırsak şubat ayına kadar bölgede koronavirüsten yarım milyon ölüm daha görebiliriz” dedi. Kluge, ” Eğer Avrupa’da ve Orta Asya’da maske kullanımı yüzde 95 seviyelerinde olursa, 2022 yılının Şubat ayına kadar kaybedeceğimiz yarım milyon insanın 188 binini kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.