Gündem

Dünya bu skandal paylaşıma kilitlendi! ‘Putin’i tutuklayana…’ diyerek açıklama yaptı

Tüm dünya, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonlarını eleştirirken Rus yatırımcı ve milyarder Alex Konanykhin’den skandal gibi bir açıklama geldi. Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolar ödül koydu ve Rus askeri yetkililerinden Putin’i savaş suçlusu olarak tutuklamalarını istedi.

Kripto yatırımcısı olan ve ABD’de yaşayan Alex Konanykhin Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Anayasal görevlerini yerine getirerek Putin’i Rus ve uluslararası yasalar uyarınca bir savaş suçlusu olarak tutuklayan görevlilere 1 milyon dolar ödemeye söz veriyorum” dedi. Ancak Rus milyarder daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

Putin Rakiplerini Öldürüyor

Konanykhin, Business Insider’a yaptığı açıklamalarda, “Başka insanlar benzer açıklamalar yaparsa, Putin’in tutuklanıp adalete teslim edilme şansını artırabilir” dedi.

Konanykhin, 1992’den beri Rusya’ya gitmediğini de söyledi. Putin’in misillemesinden korkup korkmadığı sorulduğunda, iş insanı, “Putin’in rakiplerini öldürdüğü biliniyor. Şu anda milyonlarcası var.” açıklamasını yaptı.