Ege Haberleriİzmir Haberleri

Dün internete giremeyen İzmirliler dikkat: Bugün için liste yayınlandı!

Türkiye’de dün milyonlarca kişi Facebook, WhatsApp ve İnstagrama erişimde sorun yaşıyor. Bu nedenle vatandaşlar aynı sorunu bugün de yaşayıp yaşamayacaklarını ve internetin gidip gidip gitmeyeceğini merak ediyorlar. TÜRK Telekom resmi internet sitesi üzerinden planlı internet kesinti listelerini önceden paylaşıyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saat süren bir erişim problemi yaşandı. Dün yaşanan sorun hakkında Facebook’un altyapı direktörü Santosh Janardhan, “Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz” ifadesini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” Açıklamasında bulundu.

Dün sorun yaşayan birçok kişi bugün internet kaynaklı sorun yaşayıp yaşamayacağını merak ediyor.

İzmir dikkat

Türk Telekom planlı internet kesintilerini önceden duyuruyor. Türk Telekom tarafından yayınlanan kesinti listesine göre bugün İzmir’de internet kesintisi için planlı çalışma bulunmuyor. İzmir’de internetin gitmesi beklenmiyor.