Gündem

Düğünlerde yeni dönem başladı: Yasak kalktı!

1 Haziran tarihinden itibaren atılan normalleşme adımlarıyla birlikte nikah törenleri ve düğünler de başlamıştı. Düğün yapacak çiftleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Düğünlerde yasak olan yiyecek-içecek ikramları yeniden başladı. Ayrıca 15 Haziran itibariyle kapalı alanlarda bulunması gereken 100 davetli sayısı da kaldırıldı.

Trt Haber’de yer alan habere göre kademeli normalleşme süreciyle beraber 15 Haziran itibarıyla bazı kısıtlamalar da kalktı. Buna göre, davetlilere yiyecek-içecek ikramına yeniden başlanacak. Kapalı alanlarda ise daha önce belirlenen azami 100 davetli sayısı da sonlandırılacak. Öte yandan, kısıtlamalar kapsamında 21.00 itibarıyla düğünler sona erecek.

NİŞAN VE KINA GECELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgede düğünlerle ilgili alınan kararların detayları belli olmuştu. Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran Salı günü son verileceği vurgulanan genelgede, bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramının yapılabileceği, kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırının uygulanmayacağı, nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz’dan sonra izin verileceği bildirildi.