Afyonkarahisar haberleriGenelGündem

Düğün salonu işletmecileri isyan etti!

Afyon'da bir araya gelen Afyonkarahisar Düğün Salonu ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği, yeni çıkan yasak ve kısıtlamalar yüzünden oluşan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlama getirilen düğün ve benzeri organizasyonlar evlenecek olan çiftleri olduğu kadar düğün salonu sahiplerini de etkiledi. Toplantıda, alınan kararla 4 Eylül’den itibaren düğünlerin 1 saate indirilmesi ve yalnızca nikah merasimine izin verilmesi hem düğün salonlarını hem de birlikte çalışılan 250 sektörü daha etkiliyor dendi.

Borsa Düğün Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına meslek odası başkaları, dernek temsilcisi ile düğün salonu işletmecileri katıldı. Dernek Başkanı Şükrü Köken; “16 Mart tarihinde düğün salonlarımız geçici olarak kapatıldı. 1 Temmuz itibariyle düğünler 3 saat sınırlandırılmasıyla tekrar başladı. 2 Eylül tarihinde yayımlanan kararname ile 4 Eylül’den sonra tüm düğünler 1 saate düşürüldü. Sadece nikah kıyılmasına izin veriliyor. Bizimle beraber diğer yaklaşık 250 meslek grubu arkadaşlarımız mesleklerinden işlerinden oldu bu kararla birlikte.” dedi.

KÖYLERDE KURALLARA UYULMUYOR

Alınan kararlara karşı olmadıklarını belirten Köken; “Biz daha önce bunu açıklamıştık. Köy ve ya açık alan düğünlerinde alınan mesafe ve maske kurallarına uymadılar. Yersiz ve kontrolsüz düğünler yapılmaya başlandı. Biz düğün salonu işletmecileri olarak almış olduğunuz kararlarla beraber bunu daha önce paylaştık. Düğün salonuna girişten itibariyle Covid-19 tedbirlerinin tümünü sağladık. Sosyal mesafe, dezenfekten, takı merasimi, oyun alanlarında tüm tedbirler alındı. Düğün salonları haricinde yapılan düğünlerde kontrolsüz ve yetkisiz olduğundan dolayı burada biz zarar gördük” ifadelerini kullandı.

3 SAATE İZİN VERİLMELİ

Mahalle düğünlerinin çok daha tehlikeli olduğunu belirten Köken; “Tek noktadan giriyorsun tek noktadan çıkış yapıyorsun. Giriş çıkışlarda kontrollerin tümü yapılıyor. Düğün sırasında müzisyen arkadaşlar zaman zaman düğününü durdurarak mesafe durulması konusunda uyarılar yapıyor. Biz salon işletmecileri olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık. Burada devletimiz sağ olsun düğünlerden korona virüs bulaşıyor diye düğün salonlarını bu işin içine katarak bizleri mağdur etti. Şuan Türkiye’de plajlar açık, AVM’ler açık, pastaneler açık, lokantalar açık, dolmuşlar çalışıyor her şey açık bir düğün salonları iptal oldu. Madem böyle bir tedbir var biz de bize yapılan bu haksızlığı biran önce giderilmesini en azından 3 saatlik düğünlere tekrar izin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.