Ekonomi

Döviz Fiyatları Yatırımcısını Şaşırttı! Gözler Bugüne Çevrildi!

Döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma, yatırımcısını şaşırtmaya devam ediyor. Milyonlarca yatırımcının merakla takip ettiği döviz kurları yükselmeye başladı. Herkes döviz kurlarının özellikle bugünden itibaren kaç TL olacağını merakla takip ediyordu. Uzmanlar bugün saat 21:00’da açıklanacak olan FED toplantısı sonrası faiz kararını özellikle işaret ediyor. FED toplantısı öncesi döviz kurları ne kadar oldu? 26 Ocak dolar, euro ve sterlin fiyatları…

FED Açıklaması Öncesi Döviz Fiyatları!

ABD’nin FED FOMC toplantısı kararları bugün saat 21:00’da kamuoyu ile paylaşılacak. Günlerdir herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olan FED faiz kararı, uzman analistlere göre en çok altın ve döviz fiyatlarında etkili olacak. Dünya ABD’nin faiz kararına odaklandı.

Öte yandan Nurettin Nebati ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz ve altın’a yatırım yapan vatandaşlardan özellikle ricada bulundu. Peş peşe gelen açıklamalara göre yatırımlarını altın ve döviz yerine Türk Lirasına yapmalarını istediler ve yastık altında bulunan altınları, dövizleri ekonomiye geri kazandırmalarını rica ettiler.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva FED’e seslenerek esnek olmaları gerektiğini hatırlattı. Georgieva açıklamasında “Faiz arttırma kararı, halihazırda zor durumda olan ülkeler için pandemi sonrası ekonomik toparlanmayı aksatır. FED daha esnek olmalı. Birçok gelişmekte olan ülke rekor düzeyde iç ve dış borçla yüzleşiyor ve artık bekleyecek vakit yok. Dünya’nın en yoksul ülkelerinin borçlarının acilen silinmesi lazım.”  ifadelerini kullandı. 26 Ocak sabahına döviz kurları ise şu şekilde başladı;

Dolar 26 Ocak sabahına hızlı bir giriş yaptı. Anlık verilere göre dolar alış fiyatı 13,4810 satış fiyatı ise 13,4840 TL oldu.

Euro fiyatları ise %0.03 artış ile güne başladı. Euro alış fiyatı 15,2293 TL olurken satış fiyatı anlık verilere göre 15,2460 TL oldu.

İngiliz Sterlini 26 Ocak anlık verilere göre alış fiyatı 18,1760 TL satış fiyatı ise 18,2328 TL oldu.