EkonomiGündemManşet

Doların psikolojik sınırı ortaya çıktı! Merkez Bankası’nın müdahale detayları açıklandı!

Merkez Bankası’nın yıllar sonra piyasaya iki kez müdahalede bulunması dolardaki psikolojik sınırı ortaya çıkardı. Dolar 14 TL sınırına dayandığında Merkez’den müdahale geldi. Bu da ekonomi yönetiminin doları 14 liraya çıkarmak istemediğini gösteriyor. Merkez Bankası, dolardaki hızlı yükseliş sonrası 8 yıl aradan sonra piyasaya müdahalede bulundu. Merkez, iki kere doğrudan satım yaparak doların ateşini düşürmeye çalıştı. Ancak müdahaleler hep anlık etki etti.

dolar fiyatları ne kadar? Euro fiyatları ne kadar? 26 Kasım güncel döviz fiyatları

 

“Kurun düşüşü kısa sürdü ve aynı gün içerisinde tekrar 13 liranın üzerine çıktı.”

İlk müdahale 1 Aralık Çarşamba günü geldi. Merkez ne kadar dolar sattığını açıklamasa da kaynaklar, Merkez’in ilk müdahalesinde 1 milyar dolar sattığını öne sürdü. Dolar ilk müdahalede 13,80’den 12,40’lara kadar geriledi. Ancak kurun düşüşü kısa sürdü ve aynı gün içerisinde tekrar 13 liranın üzerine çıktı.

Dolar ve Euro ne kadar, 1 Dolar kaç TL oldu? 23 Kasım Canlı dolar Euro döviz fiyatları anlık - Son Dakika Spor Haberleri

“Bugün ikinci müdahaleyi yapan Merkez, doları 13,87’den 13,57’ye düşürdü”

Bugün ikinci müdahaleyi yapan Merkez, doları 13,87’den 13,57’ye düşürdü. Ancak 30 kuruşluk bu düşüş de uzun olmadı. Kur müdahalenin üzerinden 1 saat geçmeden tekrar 13,70 seviyelerine yükseldi.

25 Nisan güncel döviz fiyatları! Dolar, euro, pound kaç lira? (TL) Döviz fiyatları... - Fotomaç

 

“Kur ne zaman 14 lira sınırına dayansa Merkez’den müdahale geldi.”

Merkez’in müdahaleleri dolardaki psikolojik sınırı vermiş oldu. Kur ne zaman 14 lira sınırına dayansa Merkez’den müdahale geldi. Bu da bize Merkez’in dolardaki psikolojik sınırı 14 lira olarak gördüğünü anlatıyor. Yani Merkez Bankası doların 14 liranın üzerine çıkmasını istemiyor.