Ekonomi

Doların yükselişi herkesi vuracak: İşte zam gelmesi beklenen ürünler!

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası artan dolar fiyatları merakla takip ediliyor. Piyasalardan alınan son bilgilere göre, dolar bugün alış 8,86 satış ise 8,87 TL’den işlem gördü. Doların yükselişi ise bazı ürünlerde zammı beraberinde getiriyor.

Corona virüsü salgını sonrası birçok vatandaş fiyat artışlarından şikayetçi. Bu nedenle dolar fiyatlarında görülen son yükselişler vatandaşı zamlar gelecek olan zamlar konusunda endişelendiriyor. Türkiye’de doların yükselmesinden cep telefonları, bilgisayarlar, beyaz eşya gibi ürünler etkileniyor. Öte yandan yurt dışından hammaddesi getirilen bir çok ürün de dolar fiyatlarından yükselmesinden etkileniyor. Ancak şuan için fiyatlara belirgin bir zam gelmiş değil.

Öte yandan otomotiv sektörü dolar fiyatlarına bağlı olarak hareketlilik gösterir. Ancak Türkiye’de devlet otomotiv sektörünün döviz kurlarından kaynaklanan artışlardan etkilenmemesi için bazı önlemler almaktadır. Bu nedenle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar araba fiyatlarında anlık değişimler yaratmamaktadır.

Marketlerde fiyatlar artacak mı?

Dolar fiyatlarındaki artış market raflarındaki birçok ürünün fiyatını da etkiliyor. Ancak Türkiye’de Ticaret Bakanlığı, 5 büyük zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Müfettişleri görevlendirildiğini açıklamıştı. Bu nedenle bir süre