Ekonomi

Dolar yükselişe geçti! Dolar alış – satış fiyatlarında son durum nedir?

Dolar, dünyadaki, Türkiye’deki ekonomik ve politik gelişmeler doğrultusunda dolar fiyatları artıyor veya düşüyor. Fırat’ın doğusunda dün 16.00’da başlayan Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile dolar/TL yükselişe geçti. Dolar – euro kaç TL? 10 Ekim 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar alış satış fiyatlarında son durum.

Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna yönelik harekatı Resulayn’daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu’nun Fırat’ın doğusuna kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad’da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı. F-16’lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu. Barış Pınarı adı verilen harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter’dan duyurdu.

Harekatın başlamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar/TL, 5,88 seviyelerine kadar tırmandı.

Kur, bu sabah ise 5,87’nin üzerinde seyrediyor.

Euro/TL ise 6,46 bandının üzerinde yer alıyor.

DOLAR KURU DÜN NASILDI? 

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 5,8230 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün 5,78-5,84 bandında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 5,8317’den tamamladı.

Bir yanıt yazın