Ekonomi

Dolar son dakika gelişmeleri! 11 Mayıs 2019 dolar kurunda son durum ve piyasalardan gelişmeler…

YSK kararıyla 6.24’ün üzerine çıkan, bir kaç gündür 6.05 ile 6.19 arasında dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL, Alman Bild Gazetesi’nin “Türkiye Rusya’dan S-400 almaktan vazgeçti” haberi ile 6 TL’nin altına indi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter üzerinden haberi yalanladı. Bild’in haberinin ardından 5.97 TL’ye kadar inen Dolar/ TL saat bugün itibariyle 6 TL’nin altında hareket ediyor

Gazeteci Julian Röpcke,  “Diplomatik kaynakların Bild’e söylediğine göre, Erdoğan Rusya’dan S-400 satın almayacak” diye twit attı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter üzerinden haberi yalanladı. Altun, Röpcke’ye “Sevgili Julian, kaynaklarınız hatalı. Bilgiyi benden alın: S-400 satın alma işlemi tamamlandı” diye yanıt verdi.

TCMB’nin 3 döviz hamlesi

TCMB 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine vererek üstü kapalı faiz artışı yaparken, TL zorunlu karşılıkların döviz tesis imkanında azami oranını yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdi, yabancı para zorunlu karşılıkları ise tüm vadelerde 100 baz puan artırdığını açıkladı.

TCMB ayrıca döviz depo karşılığı verdiği TL’nin faizini yüzde 24’ten yüzde 25,50’ye çıkardı. Böylece üçüncü müdahalesini yapmış oldu.

İstanbul seçiminin bedeli: Kısıtlı döviz rezervini elden çıkarmak

Dövize yapılan müdahalelerden biri de Reuters Haber Ajansı’nın duyurduğu Türk kamu bankalarının yaklaşık, 1 milyar doları geçkin döviz satışı gerçekleştiği haberiydi. Ajans, satıştaki en etkili bankanın da Ziraat Bankası olduğu kaydetti. Bu hamle ekonomistler tarafından kısa vadede olumlu anck uzun vadede daha çok probleme yol açacak bir gelişme olarak görüldü. İstanbul seçimine, kamu bankalarındaki sınırlı miktaardaki döviz rezervlerinin feda edildiği konululdu.

Peki an itibariyle dolarda son dakika gelişmeleri neler? Euro ve döviz piyasalarında neler oluyor?

Dolar/TL

Dolar Alış: 5,9779

Dolar Satış: 5,9879

Euro/TL

Euro Alış: 6,6994

Euro Satış: 6,7529

Döviz kurunda son durum

Kanada doları, İsviçre frangı, İngiliz sterlini ve daha fazlası…

Bir yanıt yazın