Ekonomi

Dolar Haftaya Düşüşle Başladı, Peki Şimdi Ne Durumda? 4 Kasım Dolar TL ve Euro TL Kuru ne kadar?

Haftanın ilk işlem gününde dolar güne düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devleteri yaptırım kararı sebebiyle 5.7720 bandına yükselen dolar/TL haftayı bir aşağı yönlü hareketle açtı. Dolar/TL, 4 Kasım 2019 Pazartesi gününea 5,6969 seviyesinde başladı. Peki şimdi dolar ne kadar? 

Dolar Kaç TL ? Dolar Ne Kadar?

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, ekonomik toparlanma ve ithalat fiyatları ile gıda fiyatlarındaki aşağı yönlü güncellemelerin de etkisiyle yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 12’ye çektiklerini ve orta vadede enflasyonun yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını açıkladı. Bununla birlikte ABD Merkez Bankası FED ise faizi yüzde 0.25 oranında indirerek yüzde 1.50-1.75 seviyesine çekti. Yaşanan bu iki gelişme sonrasında dolar TL kuru geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatmıştı. Bugün yani haftanın ilk işlem gününde ise yatay seyrini sürdüren dolar TL, 5 lira 70 kuruş seviyesinden serbest piyasada işlem görüyor.

Euro ne kadar?

Geçtiğimiz haftayı tıpkı dolar gibi düşüş bandında kapatan Euro, Brexit krizinin Ocak Ayı’na kadar etkilenmesi ile üzerindeki baskıyı hafifletti. Peki Euro/TL kuru ne kadar? Avrupa Birliği’nin erteleme talebini kabul etmesinin ardından yükseliş trendine giren euro  ise serbest piyasada 6 lira 37 kuruş seviyelerinden işlem görüyor.

Bir yanıt yazın