Ekonomi

Dolar fiyatları arttı: Hangi ürünlere zam gelecek?

Türkiye’de kripto paraların peş peşe faaliyetlerini durmasının ardından dolar fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik başladı. 24 Nisan tarihinde dolar alış 8,3650 TL satış 3,3727 TL’den işlem gördü. Euro fiyatları ise alış 10,1326 TL satış 10,1467 TL’den işlem gördü. Bu durumun tüketicinin cebine nasıl yansıyacağı ve hangi ürünlere zam geleceği konusunda meraka neden oldu. Vatandaşlar hangi ürünlerin fiyatlarının etkileneceğini merak ediyorlar.

Pandemi döneminde hareketlilik gösteren dolar fiyatları son günlerde yine harekete geçti. Bugün dolar alış 8,3650 TL satış 3,3727 TL’den işlem gördü.

Türkiye’de doların yükselmesinden cep telefonları, bilgisayarlar, beyaz eşyan gibi ürünler etkileniyor. Öte yandan yurt dışından hammaddesi getirilen bir çok ürün de dolar fiyatlarından yükselmesinden etkileniyor. Ancak şuan için fiyatlara belirgin bir zam gelmiş değil

Araba fiyatları doların yükselmesinden etkilenir mi?

Türkiye’de otomotiv sektörü dolar fiyatlarına bağlı olarak hareketlilik gösterir. Ancak Türkiye’de devlet otomotiv sektörünün döviz kurlarından kaynaklanan artışlardan etkilenmemesi için bazı önlemler almaktadır. Bu nedenle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar araba fiyatlarında anlık değişimler yaratmamaktadır.