EkonomiGündem

Dolar Düşmeye Devam Ediyor! Bu Düşüş Araba Fiyatlarına Yansıyacak Mı? Araba Fiyatları Düşecek Mi?

Dün yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ardından Döviz kuru bir anda düştü. Hafta başında 18 TL civarlarında seyreden dolar kuru sert bir şekilde dün aniden 12 seviyelerinin altına düştü. Yaşanan bu düşüş sonrası vatandaşlar merakla teknolojik ürünlerde, arabalarda fiyatlarında düşüş yaşanacak mı diye araştırmaya başladı. Sıfır araba fiyatlarında düşüş yaşanacak mı? 2. el araba fiyatları düşecek mi??

Vatandaşlar dolar kurunda yaşanan sert düşüşün araba fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak etmeye başladı. Kurda yaşanan bu sert düşüş araba fiyatlarına yansıyacak mı? 2. el araba fiyatları düşer mi soruları internette en çok araştırılan konuların başında geliyor.

Dolar ve Euro kurunda yaşanan artış sonrası araba fiyatlarında yaşanan artış sonrası araba almak isteyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğramış, araç fiyatları deyim yerinde ise uçmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Döviz kurunda düşüşler yaşandı. Hal böyle olunca gözler araba piyasasına çevrildi.

Araç Fiyatları Düşecek Mi?

Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası sektör temsilcileri sıfır araç fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirtirken araba almak isteyen vatandaşların bu süreçte araç almak için sıraya gireceğini belirtti. A Haber’de yer alan habere göre, 2.el araç fiyatlarında yüksek talep nedeniyle fiyatların artacağını belirten sektör temsilcileri, yeni yılla birlikte sıfır otomobil fiyatlarına yapılacak olası zamların ikinci el araba fiyatlarını da etkileyeceği düşünülüyor.

Otomotiv Pazarında Tedarik Sıkıntısı

Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, yaptığı açıklamada, Türkiye otomotiv pazarında bazı modellerde tedarik sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Dolayısıyla stoktaki araç, eğer müşterinin ihtiyacını görüyorsa onu almaya çalışıyor. Karşılanmayı bekleyen taleplerin süresi de modele göre değişiyor. 2 ay, 3 ay ve bazen 1 ay ertelenebiliyor bu talepler. Özellikle C segment araçlarda bulunurluk sıkıntısı daha fazla.” ifadelerini kullandı.