Ekonomi

Dolar 17,74’e yükseldi: Ev fiyatları yükselecek mi?

Dolar fiyatları bu haftaki yükselişine devam ediyor. Haftanın beşinci iş gününde dolar fiyatları 17,74’e yükseldi. Söz konusu yükselişler nedeniyle özellikle konut sahibi olmak isteyenler ev fiyatlarının artıp artmayacağını merak ediyor.

Döviz kurlarındaki gelişmeler Türkiye’deki vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle vatandaşlar anlık olarak fiyat takibi yapıyorlar. Piyasalardan gelen son bilgilere göre, dolar fiyatları bugün alış 17,74 TL, satış 17,75 TL’ye yükseldi. Dolar kurundaki bu yükseliş nedeniyle ev satın almak isteyenler fiyatların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

Ev fiyatları yükselecek mi?


Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan düzenleme ile beraber internet sitelerinde yer alan emlak ilanlarında manipülasyonlar artık suç sayılıyor. Söz konusu düzenleme ile konut ve benzeri gayrimenkullerin fiyatlarını yükselten fırsatçılara şans verilmeyecek.

Öte yandan sahte ilanların da son bulması ile beraber konut fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor.

Dolar fiyatlarının ev fiyatlarına etkisi

Dolar fiyatlarındaki uzun vadeli artışlar inşaat maliyetlerini de arttırıyor. Bazı inşaat malzemeleri dolar ile satın alınabiliyor. Bu da maliyet artışına neden oluyor. Ancak dolar fiyatlarındaki anlık değişimler değil uzun vadeli yükselişler maliyetlerin artmasına neden olabilir. Bu nedenle ev fiyatlarında anlık olarak fiyat yükselmesi beklenmiyor.