Gündem

Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu! Dikkat bu mesaj size de gelebilir

Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. ‘Ödenmemiş HGS borcunuz var’ şeklinde SMS gönderen dolandırıcıların, sahte internet sitesine yönlendirerek vatandaşların kimlik numaralarını ve banka hesaplarına dair bilgileri ele geçirmeye çalışıyorlar.

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, dolandırıcıların yeni yöntemini gözler önüne serdi. Dolandırıcıların yeni yöntemini adım adım anlatan Akbaş, önce cep telefonuna sahte avukat ismiyle SMS gönderdiklerini söyledi. Kendi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akbaş, “Dolandırıcılıkta yeni taktik dinleyin, izletin, paylaşın’ notuyla kayıt altına aldığı videoyu paylaştı.

Videoda yer alan görüntülere göre dolandırıcılar, “Ödenmemiş HGS borcunuz bulunmaktadır, ödemek için tıklayın” ifadesiyle link gönderiyor. Linke tıklayınca, “hgsicrabirimi.com” adlı sahte internet sitesi açıldı. Devlet kurumlarına ait olmayan bu internet sitesi, nisan ayında “hukukicrabirimi.com” adı altında faaliyet gösteriyordu.

0 İle Başlayan Kimlik Numarası

Dolandırıcılara ait, devlet kurumu görünümlü sahte internet sitesi, TC kimlik numarası girilmesini talep etti. Ancak Türkiye’de 0 ile başlayan TC numarası olmadığı halde, 0 ile başlayan sahte TC no’yu kabul eden dolandırıcı site, daha sonra ad-soy ad ve plaka istedi.

Son Aşamada Kredi Kartı Bilgileri

Yine aynı şekilde ad-soy ad ve plaka kodunun doğru olup olmadığını kontrol etmeyen site, son aşama olarak kredi kartı bilgilerini istedi.

“Dolandırıcılıkta Yeni Taktik”

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, dolandırıcıların yöntemini ekran kaydı aldı, adım adım gösterdi, sosyal medya hesabından “Dolandırıcılıkta yeni taktik” ifadesiyle paylaştı.