EkonomiGündem

Doğalgaz yardımı yapılacak: e-Devlet üzerinden başvuru yapın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kömür desteğinin doğalgz desteği olarak da verilebileceğini duyurmuştu. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar yardımla ilgili detayları merak ediyor. Doğalgaz desteğine ilişkin başvuru detayları da geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruya ilişkin açıklama yaptı.

E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sağlanılan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydetti. Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi. Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Elektrik Tüketim Desteği’nin ise sosyal yardım programından düzenli bir şekilde yararlanan vatandaşlara, herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın verildiği aktarıldı. Destek almak isteyen kişilerin yalnızca kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmelerinin yeterli olacak.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları fiyat artışına ezdirmemeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, kömür yardımının doğal gaz desteği olarak da verileceğini ifade etmişti.