EkonomiGündem

Doğalgaz yardımı için tarih belli oldu: Ödemeler PTT’den alınacak!

Doğalgaz desteği başvurusuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Birçok vatandaş doğalgaz yardımının yapılacağının duyurulmasının ardından detayları merak etmeye başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruyla ilgili duyuru yaptı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılırken, ödemeler de PTT aracılığıyla gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kömür desteğinin doğalgz desteği olarak da verilebileceğini duyurmuştu. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar yardımla ilgili detayları merak ediyor. Doğalgaz desteğine ilişkin başvuru detayları da belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruya ilişkin açıklama yaptı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yanık daha önce yaptığı açıklamada, doğal gaz desteği ile ilgili bilgi vermişti. Bakan Yanık, “Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak.” diye konuştu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Yanık, uygulamaya geçtiğinde doğalgaz yardımının, diğer sosyal yardımlar gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.