EkonomiGündem

Doğalgaz ve Elektrik Faturası Gelen Vatandaşlara Açıklama: 28 Şubat Tarihine Kadar Başvurun

Doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyen vatandaşları ilgilendiriyor. Akbank kampanyasını duyurdu. Sunduğu otomatik ödeme fırsatı ile her ay gelen doğalgaz ve elektrik faturasını ödemede kolaylık sağlayacak. Akbank’a fatura talimatı veren müşteriler nakit kazanacak.

Doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyen Akbanklı müşteriler, nakit kazanacak. Akbank resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada: Fatura ödeme talimatı veren Akbank’lı müşterilere 100 TL’ye varan chip-para verecek. ​Elektrik ve doğalgaz faturaları ödemek isteyen vatandaşlar dilerse kredi kartından dilerse de hesabından ödeyebilecek.

Kampanyanın Detayları Şu Şekilde:

Hesaptan veya kredi kartından (Axess, Axess exi26, Free veya Wings) verilecek fatura ödeme talimatları kampanyaya dahildir.

Kampanyaya katılmak için 28.02.2022 tarihine kadar Akbank Mobil uygulamasında ya da Akbank İnternet’te, kampanyalar menüsünde yer alan “Fatura ödeme talimatına 100 TL’ye varan chip para Akbank’ta!” kampanyasına giriş yapılarak, ”Kampanyaya katıl” butonuna tıklamak yeterlidir.

Talimatlarınızı Akbank Mobil’den fatura ödeme menüsü altından, Akbank İnternet, 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezi veya Akbank Şubelerinden verebilirsiniz.

Chip-para yüklemeleri hesaptan verilen talimatlar için Akbank kart’a, kredi kartından verilen talimatlar için kredi kartına chip-para olarak yüklenecektir.

Kampanya kapsamında fatura talimatı verildikten sonraki ilk chip-para yüklemesi 15 Mart 2022 tarihinde yapılacaktır. Kampanya koşullarının yerine getirilmesi durumunda ikinci chip-para yüklemesi ise iki dönem otomatik ödeme tahsilatı gerçekleştikten sonra, 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kampanya kapsamında kazanılan chip-para’ların yüklenmesi için hesaptan talimat veren müşterilerin en az 1 adet açık Akbank kartı, kredi kartından talimat veren müşterilerin en az 1 adet açık bireysel kredi kartı olmalıdır.

Kampanya başlangıç tarihi öncesinde aktif olup, kampanya süresi içerisinde iptal edilerek tekrar verilen talimatlar ile kampanya dönemi öncesinde iptal edilmiş olup kampanya döneminde aktif edilen talimatlar kampanya kapsamında değildir.

Kredi kartı ile verilen fatura talimatlarında ekstre asgari borcunun son ödeme tarihine kadar hiç ödenmemesi veya kısmi ödenmesi durumunda, faturanın ödenme tarihinden son ödeme tarihine kadar fatura faiz oranı, son ödeme tarihinden borç kapanana kadar ödenmemiş asgari üzerinden gecikme faiz oranı ve asgari tutarı aşan kısım üzerinden fatura faiz oranı işletilir.