Editörün SeçtikleriEkonomi

Doğalgaz faturası ödeyenler dikkat! Evinizi artık bu şekilde ısıtacaksınız: Fatura gelmeyecek

33 yaşındaki girişimci Gamze Vural liderliğindeki bir ekip, enerji tasarrufu ve çevre dostu çözümler üzerinde çalışarak, elektrik enerjisini ısıya dönüştüren inovatif bir boya geliştirdi.

Geliştirilen özel boya, düşük tüketimle çalışarak elde ettiği enerjinin yüzde yüzünü kullanarak elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürüyor. Bu özelliği sayesinde, özellikle doğal gazın olmadığı veya ulaşamadığı bölgelerde kullanılabiliyor.

Çevre Dostu ve Ekonomik Çözüm

Uygulandığında elektrik enerjisini ısıya dönüştüren bu yenilikçi sistem, evlerden seralara, bahçelerden daha birçok alanda etkili oluyor. Girişimci Gamze Vural, bu boyanın laminant altında, fayans altında, patlatma taş gibi farklı malzemelere kolayca uygulanabildiğini belirtiyor.

“Doğal Gazın Ulaşamadığı Yerlerde En Ekonomik Isınma Sistemi”

Girişimci Gamze Vural, doğal gazın olmadığı bölgelerde insanların kömürden sıkıldığını ifade ederek, geliştirdikleri sistemin doğal gazın ulaşamadığı alanlarda, örneğin evlerde, seralarda ve bahçelerde kullanılabilecek bir çözüm sunduğunu belirtiyor. Sistemin, mevcut peteklere kolayca uygulanabildiğini ve düşük watta tüketim sağlayarak ekonomik ve çevreci bir ısınma sistemi olduğunu vurguluyor.