Gündemİzmir Haberleri

Doğal gaz ve su faturası gelenler dikkat! Ödeme yapılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlayan “askıda fatura” sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin doğal gaz ve su faturalarına destek vermek amacıyla vatandaşlar tarafından faturalarının ödeneceği öğrenildi.

SU FATURALARINI ÖDEYEMEYENLER DİKKAT

İzmir Büyükşehir Belediyesi, corona virüsü salgını nedeniyle işini ve gelirini kaybeden, bu süreçte ekonomik zorluklarla mücadele eden kesimlere destek verme amacıyla harekete geçti.

Aylık su faturalarını ödeyemeyenler ile bu faturayı ödemek isteyenler dijital platformda buluşacak.

“VEREN EL ALAN ELİ GÖRMEDEN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Veren el alan eli görmeyecek” ilkesiyle başlattığı dayanışma kampanyası çığ gibi büyüdü.

Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maskematik, üreticilere destek, gönüllü imece kampanyası, seyyar pazar, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve kalacak yer, 65 yaş üstü ile 18-20 yaş arasına ücretsiz iletişim desteği, kadına şiddeti önlemek için destek hattı ve kadın misafirhanesi gibi uygulamalar yer aldı.

UYGULAMA NASIL OLDU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “askıda fatura” uygulaması ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor.

Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte işyerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek.

İSTANBUL’DA 10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE FATURA ÖDENDİ

İBB kaynaklarının aktardığı son bilgilere göre, ‘askıda fatura’ kampanyasına başvuru yapan ihtiyaç sahibi aile sayısı 200 binin üzerine çıktı. Kampanya kapsamında 83 binin üzerinde ailenin 10 milyon lirayı aşan faturası ödendi.