Ekonomi

Doğal gaz doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara güzel haber!

Corona virüsü salgını sürecinde doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Yapılan açıklamalara göre, İGDAŞ doğal gaz fatura ödemelerinde uygulayacağı kredi kartı ile vade farksız taksit kampanyası 31 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek. Peki, kimler kampanyaya başvuruda bulunabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İGDAŞ doğal gaz faturalarını ödeyemeyenler için önemli bir kampanya başlattı. Yapılan açıklamalar ile beraber soğuk havalarla birlikte artan ısınma giderlerine, ödeme kolaylığı sağlamak için abone faturalarına kredi kartı ile “vade farksız” taksit kampanyası duyuruldu. 1 Kasım 2020 tarihinde başlayan kampanyanın 31 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

Taksit kampanyasından kimler faydalanabilir?

İGDAŞ tarafından sağlanan taksit kampanyasından son ödeme tarihi 25 Aralık 2020 ve öncesine ait ve en az iki gecikmiş faturaya sahip abonelerle, son ödeme tarihi 1 Kasım 2020 tarihinden önce bir ödenmemiş faturası olan aboneler yararlanabilir.

Ancak daha önce yapılandırma konusu olmuş veya taksitlendirildiği halde ödenmemiş ya da kampanya başlangıç tarihine kadar yasal takibe intikal etmiş faturaların bu kampanyaya dâhil olmadığı öğrenildi.

Hangi bankalar ile ödeme yapılabilir?

İGDAŞ, doğal gaz fatura ödemelerinde uygulayacağı kredi kartı ile vade farksız taksit kampanyasını sürdürebilmek için Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Kuveyt Türk, QNB Finansbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Alternatifbank, ICBC Bank,TEB ve Yapı Kredi Bankaları ile anlaşmıştır.