Gündem

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Ayasofya açıklaması: 24 Temmuz’da açılacak. !

Yeniden ibadete açılması kararlaştırılan Ayasofya hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açıklamalarda bulundu. Erbaş tarafından yapılan açıklamalarda, “ Ayasofya'da 2 imam 4 müezzin olacak. Ayasofya'da 24 Temmuz'dan itibaren 5 vakit namaza açılacak" ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Ayasofya’nın ibadete açılması kararından sonra, ilk namazların ne zaman kılınacağı merak konusu oldu. Bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Başkan  Erbaş basın mensuplarına açıklama yaptı.

5 vakit namaza açılacak

Başkan Erbaş tarafından yapılan açıklamalarda, “İnşallah 24 Temmuz itibari ile Cuma namazı ile ibadet açılmış olacak Ayasofya. Biz hem imamlar konsunda hem de müezzinler konusunda titiz davranarak her yönü ile milletimizi doyuracak ezanı ile milletimizin kalplerini yumuşatacak görevliler tespit ediyoruz. Onların da atamasını önümüzdeki günlerde yapacağız.” İfadeleri kullanıldı.

Başkan Erbaş ayrıca, “Ayasofya’da 2 imam 4 müezzin olacak. Ayasofya’da 24 Temmuz’dan itibaren 5 vakit namaza açılacak” dedi.