Gündem

Diyanet İşleri Başkanı görevden ayrılacak iddiası!

Genellikle söylemleri ve maddi tartışmalarla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Ali Erbaş'ın görevinden ayrılması istendi. 

Söylemleri ve Diyanet Vakfı’nın bütçe tartışmalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında sosyal medyada önemli bir iddia ortaya atıldı.

Sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan ve Ak Parti kulislerinden gelen bilgileri kendine ait hesaptan paylaşan Ankara Kuşu adlı hesap, Erbaş’la ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Daha önce verdiği kulis bilgilerinin de doğru çıkmasıyla pek çok insanın gözünü çevirdiği Ankara Kuşu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın görevden ayrılacağını açıkladı. Hesaptan yapılan paylaşımda;

“Çok yakında Diyanet İşleri Başkanı da yolcu..” dediği ve Diyanet İşleri Başkanı’nın resmi sosyal medya hesabını etiketlediği görüldü.

Konuyla ilgili meraklı bekleyiş sürerken, iddianın muhataplarından bir cevap gelmedi.

ANKARA KUŞU KİMDİR?

Bir süre önce tespit edildiği üzere “Ankara Kuşu” adlı sosyal medya hesabının sahibi, Gebze’de bir dönem yerel gazetecilik yapan Oktay Yaşar olduğu öğrenildi. Yaşar’ın 2016 senesine kadar bariyertv isimli haber sitesini yönettiği de alınan bilgiler arasında. Oktay Yaşar’ın sahibi olduğu iddia edilen Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının 500 binden fazla takipçisi bulunuyor.

AKP içerisinden verdiği bilgiler ve yaşanan tartışmalar sonucu hesap bir süre askıya alınmış, hesabın sahibi olan Oktay Yaşar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Yaşar, geçtiğimiz Ağustos ayında tahliye edilmesiyle sosyal medya paylaşımlarına devam ediyor.