EkonomiGündem

Dikkat Son 2 Gün Kaldı! 1 Kasım 2022 Tarihinden İtibaren Kurallar Değişiyor

Özellikle son yıllarda cep telefonu fiyatlarının çok yüksek rakamlara ulaşması vatandaşı farklı arayışlar içerisine soktu. Gelen peş peşe zamlardan sonra birçok kişi daha uygun fiyatlara temin edilebilen yurt dışı cihazlara yöneldi. Hal böyle olunca yetkililer telefon turizminde frene basmak için 1 Kasım’dan itibaren kuralları değiştiriyor.

Türkiye piyasasına göre daha uygun fiyatlara cep telefonu alabilmek için yurt dışına çıkan vatandaşları üzecek yeni kararlar uygulamaya geçiyor. Almış olduğumuz bilgilere göre 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren yurt dışına giden yolcular, 3 yıl içerisinde sadece 1 defa telefon getirebilecek. İşte yeni düzenlemenin detayları…

3 YILDA SADECE 1 TELEFON GETİRİLEBİLECEK

01 Kasım’‫2022de devreye girecek yeni uygulama ile birlikte yurt dışına giden bir yolcu 3 yıl içerisinde yalnız 1 tane cep telefonu getirebilecekler. Cihaz getiren kişi daha sonra e-Devlet üzerinden kayıt yaptırıyor. Sadece kendi kimlik numarası ve pasaportu üzerinden kullanabiliyor

HAVAALANINDA MUHAFAZA EDİLECEK

Eğer 3 yıl içerisinde birden fazla telefon Türkiye’ye getirmişse havaalanında, gümrük ambarında o telefon muhafaza altına alınıyor.

TEKRAR YURT DIŞINA ÇIKTIĞINDA

Telefon sahibi 3 ay içerisinde tekrar yurt dışına çıktığında telefonunu o makbuzla birlikte yurt dışına geri götürebilecek.

“BTK İLE PROTOKOL YAPILDI”

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından üç yılda bir cep telefonu getirme hakkı bulunduğunu belirterek, 1 Kasım’dan itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile protokol imzaladıklarını bildirdi.