BilimGenelSağlık

Dikkat belirtileri aynı! Koronavirüs mü Alerji mi?

Burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, baş ağrısı ve gözlerde hassasiyet koronavirüsün en net belirtilerinden. Ama hastaneye koşmadan önce bu haberi okumalısınız. Çünkü koronavirüs değil bahar alerjisine yakalanmış olabilirsiniz.

Virüs kol gezerken Alerji geldi çattı. Bahar Alerjisi dört bir yanı sardı. Belirtiler hemen hemen aynı. Alerji şikayetleri ve hastalık şikayetleri birbirine karışmaya başladı.

Alerji hastaları için baharın gelmesiyle zorlu günler başladı. Polenler yayılmaya başladı. Alerjisi olanlar için tehlike çanları çalıyor. Koronavirüs ile Alerji’nin belirtileri ise çok yakın.

İngiliz varyantında bahar nezlesini çok taklit eden şekilde burun akıntısı, hapşırık, baş ağrısı gibi şiddetli bir ağrı mevcut. Ayırım ise o kadar zor değil ilaca direnç virüsü ele veriyor.

Aciller ve çocuk servisleri ise doldu taştı. Alerji bir çok insanı esir aldı. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde ise astımı olanlar için durum kritik.

Polen maruziyeti, antiviral interferon tepkisini azaltarak virüslerine karşı bağışıklığı zayıflatıyor.

ALERJİ KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Alerjiye bağlı astım, astımın en yaygın şeklidir. Astımınız özellikle polen alerjisine bağlı ise, alerjenlerin solunmasıyla hastalık belirtileri tetiklenecektir. Alerjenler, toz akarları, evcil hayvan tüyleri, polen veya küf gibi birçok farklı nedenler olabilir. Alerjiye bağlı astımda, alerjenler bağışıklık sisteminde başlayan bir yanıtı tetikler. Karmaşık bir reaksiyon yoluyla, bu alerjenler daha sonra akciğerlerin hava yollarındaki bronşların iltihaplanmasına neden olur. Bu iltihap, öksürük, hırıltılı solunum ve diğer astım belirtilerine neden olan şeydir. Alerjenlere maruz kalma astım belirtilerini tetikleyebilir.

Polen maruziyeti, antiviral interferon tepkisini azaltarak virüslerine karşı bağışıklığı zayıflatır. Enfeksiyon dalgaları havadaki yüksek polen konsantrasyonlarıyla çakışırsa Korona virüs bulaşmasına katkı sağlar.

Uzmanlar burun açıcıları ile birlikte bol sıvı tüketimini öneriyor. Uyku ise bu dönemde çok önemli. Şikayet ne olursa olsun en önemli nokta ise her koşulda doktora görünmek.