Gündem

Dezenfektan ve Maske Desteği Hakkında Mansur Yavaş’tan Kritik Açıklama

Mansur Yavaş katıldığı bir programda projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak personel ve öğrencilere dezenfektan ile maske desteği sağlanabileceğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yerel Yönetim ve Üniversiteler Buluşması”nda Başkent’teki üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi. Mansur Yavaş burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mogan Park’ta gerçekleşen toplantıda, üniversitelerin Ankara Büyükşehir Belediyesinden beklentileri ve yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu. Katılım sağlayan tüm rektörlerin söz alarak üniversiteleri ve çevresindeki sorunları ilettiği toplantıya Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katılarak, kendi alanlarıyla ilgili konularda çalışmalar yapılması için notlarını aldı.

MASKE VE DEZENFEKTAN DESTEĞİ

Mansur Yavaş açıklamalarının devamında üniversitelerin birçoğunun uzaktan eğitim yapacağını belirtti ve personele ve öğrencilere dezenfektan ve maske kiti desteği sağlayabileceklerini vurguladı.

“YEŞİL KUŞAK PROJESİ”

Konu ile ilgili olarak Mansur Yavaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Her üniversite kampüsünün yakınında bir öğrenci yerleşim alanı var, mesela ODTÜ ve 100. Yıl. Bu yerleşim alanlarında öğrencilerin sizlerin önerileri doğrultusunda ortak ihtiyaçlarını karşılayacak merkezler oluşturabiliriz. Üniversitelerin, öğrenci topluluklarının kentte buluşması için ortak etkinlikler düzenleyebiliriz, belediyenin tesislerinden yararlanmalarını sağlayabiliriz. Ankara etrafında hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bir yeşil kuşak projemiz var.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HAYATA HAZIRLANIR”

Yeşil kuşak projesinde, Akıllı Ankara projesinde, kentin peyzajı konusunda ve kırsal kalkınma çalışmalarında birlikte hareket edebiliriz. Yoksulluk envanteri için çalışmamızı hazırladık. Bu bizim en büyük projelerimizdendi. Pandemiden dolayı evlere gidemedik. Ancak, bu süreç sonrası, bu projeyi öğrencilerimizin çalışması haline getirebiliriz. Bu öğrencilerimize burs gibi bir destekte bulunabiliriz. Daha birçok konuda iş birliği yapabiliriz. Bu iş birlikleriyle hem Ankara hem öğrenciler kazanır. Öğrencilerimiz hayata hazırlanır. “