Kamu

Devletten ödemesini almayan herkesi ilgilendiriyor: Hemen e-Devlet üzerinden kaç para alacağınızı öğrenebilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılıyor. Ancak kimi zaman bu vatandaşlar bu ödemeleri almayabiliyorlar. Devlette paranız olup olmadığını ise e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Parasını unutanların ödemesi ise SGK üzerinde birikiyor.

Devlet vatandaşların mağduriyetini önlemek için Cenaze yardım ödemeleri, kreş yardım ödemeleri, doğum yardımı ödemeler, süt parası ödemeleri, iş görmezlik ödemeleri, eğitim destek ödemeleri ve yol yardımı ödemeleri gibi ödemeler yapılıyor. Ancak ödenek almaya hakkı olduğu halde kimi zaman bu ödemeler alınmayı unutuyor. Bu durumda para yanmıyor SGK sisteminde birikiyor. Örneğin cenaze yardımı alan bir vatandaş adına yapılmış bir ödeme varsa 5 yıl içerisinde parasını alabiliyor. Cenaze ödeneği sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine yapılıyor. 2021 yılında 918,00 TL olarak ödenene cenaze yardımı 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalılar için 3.149,94TL olarak belirlendi.

e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz

Devlette parasının kalıp kalmadığını merak edenler, e-Devlet sistemi üzerinden “SGK şahıs ödeme sorgulama” yazarak SGK şahıs ödeme sorgulama linkini tıklayarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.