Ekonomi

Devletten ihtiyaç sahiplerine 1000 lira destek ödemesi! İşte başvuru tarihleri

Corona virüs salgını kapsamında ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devletten nakit destek ödemesi yapılıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Pandemi Sosyal Destek ödemelerinin birinci ve ikinci faz ödemeleri tamamlandı. Üçüncü faz ödemeleri için bazı vatandaşlara ödemeler yapılırken bazı vatandaşların başvuruları da hala değerlendirme sürecinde. Vatandaşlar başvurularının nasıl sorgulanacağını araştırırken destek almak isteyen vatandaşlar da başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor.

Corona virüs salgınının ekonomik etkisini en aza indirmek için devlet tarafından verilen bu destek için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu destekler hakkında yaptığı açıklamalarında “Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız” ifadelerine yer vermişti. Bu destek ödemeleri için hafta içi T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre günler belirlendiği gibi hafta sonları ise tüm kesimler tarafından başvuru yapılabiliyor.

BAŞVURU GÜNLERİ

Bu doğrultuda T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen başvuru günleri ise şöyle:

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Tüm bunların yanı sıra bazı vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecektir. Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanların başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi ve 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçilerinin, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bununla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar ve İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

BAŞVURU VE SORGULAMA

Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilir veya başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

Başvuru ve sorgulama için TIKLAYIN.