Ekonomi

Devletten Geri Ödemesiz 82 Bin Liraya Kadar Destek ! Kimler Yararlanabilir?

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı kapsamında 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara destek geliyor. Bu bağlamda 82 bin liraya kadar geri ödemesiz destek veriliyor. Peki bu destekten kimler yararlanabilir?

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı kapsamında ilk defa ev alacak olan vatandaşlara ve evlenecek olanlara 82 bin liraya kadar hibe desteği veriyor. Bu destekte geri ödeme olmayacak. Devlet tarafından belirlenen bankalarda konut hesabı açan vatandaşlar belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz destek alabilir.

DETAYLAR

Peki konut hesabından nasıl destek alınır?

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe alabiliyor. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiyor. Bu doğrultuda 36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise %15 azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olacak.

Hibe desteğine ilişkin detaylar ise şöyle:

48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise %18 azami katkı tutarı 26 bin 645 TL olacak.

60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise %25 azami katkı tutarı 28 bin 548 TL olacak.

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL’ye kadar çıkacak.

NASIL YARARLANILIR?

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe alabiliyor. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiyor. Bu doğrultuda 36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise %15 azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olacak.Belirli bir süre para biriktirerek devletin geri ödemesiz hibe konut parası kampanyasından faydalanmak için kimlik ile banka şubesine şahsen başvuru yapılması gerekiyor. Devlet destekli konut hesabı hemen hemen her bankada bulunmaktadır.

Kampanya şartlarından birisi de düzenli ödeme talimatı olacak. Tek seferde toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesine teşvik amaçlı düzenli ödeme istenecek.