Kamu

Devlete en az lise mezunu bekçi alımı yapılacak! İşte başvuru şartları

Devlet kurumlarına bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar bekçi alımları hakkında araştırmalar yapıyorlar. Polis Akademisi tarafından bekçi alımlarına ilişkin ilan yayınlandı. Akademi tarafından yayınlanan ilanda alımların İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü için gerçekleşeceği belirtildi.

Türkiye’de devlet kurumlarına bağlı çalışmak isteyen vatandaşlar polis ve bekçi alımları hakkında araştırma yapıyorlar. Polis akademisi tarafından bekçi alımları için yeni bir ilan yayınlandı. Yayınlanan ilanda İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 400 bekçi alımının yapılacağı görüldü.

En az lise mezunları başvurabilir

Polis Akademisi tarafından alımlar için, “7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” İfadeleri kullanıldı. Peki, bekçi olmak için genel başvuru şartları nelerdir?

Genel başvuru şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,

Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge almak,

Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak.