Gündem

Devlet size 1100 TL destek ödemesi yapacak mı? İşte öğrenmek için yapmanız gereken!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ailelere 1100 TL sosyal destek ödemesi müjdesi vermişti. İkinci kez yapılacak ödemelerden bir çok faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Peki, Devlet size 1100 TL destek ödemesi yapacak mı? Cevaba haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vatandaşlar corona virüsü salgını nedeniyle kendilerine 1100 TL nakdi destek ödemesi yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar.

Destek ödemesi kimlere yapılacak?

Tam kapanma Sosyal Yardım Programı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve ayrıca başvuruya gerek olmaksızın gerçekleştirilecektir.

Yardımdan faydalanıp faydalanmayacağınızı nasıl öğrenilir?

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumu e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı bölümden kontrol edilebilecek.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek paketine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden, “2 milyonun üzerinde haneye bin 100’er liralık nakdi destek sağlıyoruz. Tam kapanma döneminde 2 milyar liranın üzerinde sosyal yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Salgının getirdiği bu zor günleri hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.